By / 29th февруари, 2020 / blog / No Comments

Кажете си, че денят след деня на Турция ще бъде за здравословен избор.

Проучвания, които сравняват двете, показват, че потребителите на бягаща пътека имат много по-големи подобрения в нивата на кръвната захар и холестерола, отколкото тези, които стоят на бюрото.

Стоящите бюра не са идеални за всяка задача: може да сте в състояние да пишете или да отговаряте на телефона, докато сте на крака, но някои задачи, като рисуване и писане, са по-лесни, когато седите. Експертите казват, че е най-добрият начин да използвате изправено бюро е да стоите известно време, да седнете и след това да станете отново. Правете това няколко пъти през деня. За да започнете, стойте само 30 минути наведнъж, няколко пъти на ден. Добавете един час, след това добавете 2 или повече часа, когато се чувствате комфортно.

Правилният начин да застанете

Експертите казват, че най-добрият начин да използвате изправено бюро е да стоите известно време, да седнете и след това да станете отново. Правете това няколко пъти през деня. За да започнете, стойте само 30 минути наведнъж, няколко пъти на ден. Добавете един час, след това добавете 2 или повече часа, когато се чувствате комфортно.

Преместете стоящото бюро, така че тялото ви да е правилно подравнено. Главата, шията и гръбнакът ви трябва да са в права линия, когато стоите. А лактите ви трябва да образуват ъгъл от 90 градуса, когато китките ви са плоски на бюрото. Поставете монитора на компютъра си на нивото на очите.

Продължение

Носете удобни обувки без ток или нисък. Застанете върху мека постелка за повече опора.

На всеки около 30 минути напускайте бюрото си и се разходете. Отидете до бюрото на колега или вземете питие от фонтана, за да се поупражните и да си починете на гърба. И въпреки че стоите повече, не забравяйте да правите поне 30 минути упражнения с умерена интензивност, 5 дни в седмицата.

Медицински справочник на WebMD Прегледан от д-р Неха Патак на 26 август 2019 г

Източници

ИЗТОЧНИЦИ:

Американско дружество за борба с рака: "Проучване: Един час физическа активност на ден е необходима, за да се компенсират опасностите от продължително седене."

BMC обществено здраве: "Оценка на седящи и стоящи работни станции в офис среда: рандомизирано контролирано проучване."

BMJ Професионална & Екологична медицина: "Разширени вени в долните крайници във връзка с професионални механични експозиции: надлъжно проучване."

Отзиви на Cochrane: "Интервенции на работното място за намаляване на седенето на работното място."

Ергономичност: "Седящи и стоящи работни станции и въздействие върху дискомфорта в кръста: систематичен преглед и мета-анализ."

Транзакции на IIE относно професионалната ергономия и човешки фактори: "Продуктивност на кол центъра в продължение на 6 месеца след интервенция на бюрото."

Международно списание за изследвания на околната среда и обществено здраве: "Заемане на позиция: Ефектите от стоенето върху изпълнението на задачата и ангажираността."

Медицина на Джон Хопкинс: "Разширени вени."

Вестник за физическа активност и здраве: "Разход на енергия по време на остри периоди на седене, стоене и ходене."

Вестник на Американската сърдечна асоциация: "Видове заседнало поведение и риск от сърдечно-съдови събития и смъртност при чернокожите: изследването на сърцето на Джаксън."

Харвардско медицинско училище: "4 начина да превърнете добрата стойка в по-малко болки в гърба."

Продължителност на живота: "Бюра за бягаща пътека."

Ню Йорк: "Най-добрите стоящи бюра в Amazon, според хиперентусиазирани рецензенти."

Съвет по физическа активност: "Общ доклад на Съвета за физическа активност за 2019 г. относно участието на САЩ."

Превантивно лекарство: "Систематичен преглед на бюрата за правостоящи и бягащи пътеки на работното място."

Здраве на UCLA: "Седене до стоящи работни места."

Югозападен медицински център на UT: "Може ли изправеното бюро да помогне за болката в гърба ми?"

WorkWhileWalking.com: "Топ рецензии за стоящи бюро."

Измиването на ръцете е чудесен начин за ограничаване на разпространението на микроби. Но някои сапуни могат да раздразнят кожата ви.

Дерматологът Ейми Дерик, доктор по медицина, от Барингтън, Илинойс, препоръчва използването на овлажняващ течен почистващ препарат за измиване на ръцете, ако имате нормална кожа. Ако предпочитате сапун, потърсете овлажняващ сапун, направен със съставки като глицерин, вазелин, слънчогледово масло и соево масло.

Овлажнители и кремове за ръце

Едно от най-добрите неща, които можете да направите за ръцете си, особено когато остареете, е да ги овлажнявате през целия ден и преди да си легнете. Всеки крем или лосион е подходящ, но кремовете за ръце имат някои предимства. Едно от основните е, че обикновено не са мазни и бързо се абсорбират.

Овлажняващите кремове могат, поне временно, да направят ръцете ви да изглеждат по-пълни и по-млади, като привличат вода в кожата. За плътност потърсете кремове за ръце, съдържащи хиалуронова киселина, която осигурява подкрепа на кожата и тялото. За да овлажните кожата на ръцете си, потърсете кремове за ръце с вазелин, глицерин, масло от ший или масло от шафранови семена.

Не забравяйте да закупите крем за ръце с широкоспектърен слънцезащитен крем, SPF 30 или по-висок, за да предпазите ръцете си от увреждане от слънцето.

Продукти против стареене за ръце

Изсветляващите или изсветляващи кремове за ръце могат да избледнеят старческите петна, ако се използват редовно, а някои са достатъчно нежни, за да се прилагат два пъти на ден. Те обаче не работят почти толкова добре, колкото лазерните лечения, извършени от дерматолог.

Кремовете за ръце, които избледняват старческите петна и намаляват петната, съдържат хидрохинон, който помага за изсветляване на старческите петна, или алфа-хидрокси киселини, които засилват клетъчния обмен. Хидрохинонът е свързан с потъмняване и обезобразяване на кожата, а оралната употреба е свързана с рак при проучвания върху животни, така че някои жени го избягват. Въпреки това, Джефри Доувър, доктор по медицина, доцент по клинична дерматология в Медицинския факултет на Йейлския университет, казва, че е убеден, че концентрацията, използвана за изсветляване на кожата, е безопасна.

За да се сведат до минимум признаците на увреждане от слънцето, дерматолозите предлагат да използвате крем за ръце, съдържащ ретинол или ретинил пропионат, въпреки че ползите са незначителни в сравнение с лечението с рецепта.

За да избелите старчески петна, потърсете изсветляващи кремове за ръце, съдържащи коджиева киселина или екстракт от женско биле, комбинирани с хидрохинон.

Продължение

Грижа за ноктите за жени

Проучванията показват, че биотинът, известен също като витамин В7, може да помогне за лечение и предотвратяване на чупливи нокти. Добри източници на биотин са храни като бирена мая, зелен грах, овес, соя, орехи, слънчогледови семки, булгур и кафяв ориз. Консултирайте се първо с Вашия лекар, преди да приемете биотин или друга хранителна добавка.

Правилните техники за маникюр също са важни за здрави ръце и нокти. Никога не режете кожичките си, защото това може да доведе до инфекция. Можете да избутате кожичките си назад с портокалова пръчка, стига да го правите внимателно.

Ако правите свои собствени нокти, потърсете „щипки“ за нокти, които имат извита дръжка и режеща челюст, оформена така, че да следва естествената извивка на ноктите. Можете да ги намерите в дрогерии и магазини за красота.

Съставките в някои лакове за нокти и лакочистител могат да изсушат ноктите ви. Elle, известна маникюристка, която пише блог за Barielle Cosmetics, предлага на клиентите си да използват лак, който не съдържа формалдехид, толуен и дибутилфталат. Тя също така препоръчва използването на лакочистител без алкохол.

За да овлажните ноктите си, Elle предлага да използвате крем за кожички, вазелин или масло от витамин Е. Поставете го върху целия нокът, включително кутикулата, и внимателно го разтрийте.

WebMD функция Прегледан от Луиз Чанг, д-р на 07 декември 2012 г

Източници

ИЗТОЧНИЦИ:

Джефри Доувър, доктор по медицина, доцент по клинична дерматология в Медицинския факултет на Йейлския университет.

Ейми Дерик, MD, MD, естетичен дерматолог, Barrington, Ill.

Хедър Вулъри-Лойд, доктор по медицина, асистент по дерматология, Университет на Маями.

Elle, знаменитост маникюрист и техник, Barielle Cosmetics.

Фондация за рак на кожата.

© 2009 WebMD, LLC. Всички права запазени.

От Джаред Милър

Празниците са за прекарване на време с приятели и семейство, празнуване на сезона и вкусна кухня. Но за хората, които се опитват да следят какво ядат, празниците – особено Деня на благодарността – могат да бъдат трудни. Ако сте като мен, когато сте заобиколени от вкусни храни, които се появяват само веднъж годишно, обичате да се насищате с тях. Освен това стресът, който често съпътства натовареното празнично събиране, може да доведе до ядене повече от първоначално планираното. Не бива да позволявате рискът да паднете от вагона да развали празничното ви забавление. Ето няколко предложения как да си простите, че се отдадете на деликатесите на Деня на Турция:

Но… ще отменя цялата си упорита работа. Притеснявате ли се, че ако си позволите тази втора порция пуешко или по-голямо парче тиквен пай, изведнъж ще натрупате цялото тегло, което сте загубили, откакто сте започнали да избирате по-добре храна и да тренирате повече? Диетолог и член на борда за преглед на възходяща вълна Шошана Прицкер, RD, CDN, ни напомня: „Едно хранене няма да ви направи дебели, или да получите диабет или високо кръвно налягане или някое от онези други заболявания или неразположения, които идват от преяждане през цялото време ” Не забравяйте, че отне много месеци, за да натрупате килограми и много месеци, за да ги свалите, така че един следобед на снизхождение няма да ви накара да купите по-големи дрехи утре. Като се има предвид това, важно е това ястие да стане изключение, а не правило. Ако прекалявате с Деня на благодарността, направете всичко възможно да се придържате към диетата си до края на сезона.

Но… това ме кара да се чувствам като провал. Денят на благодарността е свързан с прекарване на време с любимите хора, докато споделяте страхотна храна. Не искате да разваляте забавлението и да разваляте храната, като се притеснявате да не се разочаровате. „Ако не успеете да планирате, вие планирате да се провалите“, казва Прицкер. „Така че планирайте да успеете.“ Тя препоръчва да решите кои храни за Деня на благодарността ви харесват най-много и да изберете тези, като същевременно избягвате друга храна, която може да ядете, само защото е там. „Имайте по-малък вкус на повече от храните, които искате, и не губете калориите за други неща“, обяснява тя. По този начин получавате това, което искате, без да прекалявате. (Джой Джейкъбс, д-р, друг член на борда за преглед на възходяща вълна, също препоръчва да се проучат всички предложения за храна преди време, ако е възможно. "По този начин ще можете да изберете храните, които най-много искате да ядете, без никакви „изненади“, които завършват с преяждане.")

Продължение

Но… няма да мога да се върна на пътя. Това е вярно само ако го оставите да бъде. Да имате един следобед, в който си позволите да се насладите на духа на Деня на благодарността, не означава, че изведнъж ще се наслаждавате на същия дух всеки ден след това. Това е избор и за да направите правилния, отзиви за идеалика Прицкер казва, че трябва да преосмислите начина, по който го гледате: „Това беше една нощ и се забавлявах. Утре ще се върна на правилния път.“ Всичко е за поддържане на положително отношение.

Но… ще се почувствам гадно. Яденето на куп въглехидрати, мазни храни и сладки десерти може да накара най-доброто от нас да избегнем огледалото на следващата сутрин. Ако случаят е такъв, запомнете това, което споменах по-рано: не сте отменили упоритата си работа. Просто трябва да промените начина си на мислене. „Избягвайте да се чувствате гадно, като измислите нещо положително, което да направите, за да се върнете към това да се чувствате добре със себе си“, казва Прицкер. Направете тази част от плана си, за да успеете. Кажете си, че денят след деня на Турция ще бъде за здравословен избор. Отидете на бягане сутрин и планирайте няколко здравословни хранения за деня. Преди да се усетите, ще бъдете пред огледалото и ще се потупате по гърба.

Не се корете, че имате почивен ден, особено на Деня на благодарността. Прекарайте време със семейството и приятелите си и се насладете на храната, в която някой е вложил упорита работа, особено ако това сте били вие! Просто не забравяйте да изберете себе си (и диетата си) и да продължите да ядете здравословни храни и да сте активни. Но за един ден е добре да го пуснете. Има достатъчно стрес, свързан с празниците, не се притеснявайте за това, което ядете един от тях.

Възможностите за хапване около празниците изглеждат безкрайни. Свържете изобилието от изкушаваща храна на лицето ви със стреса от списък със задачи, който е извън контрол и не е чудно, че често събираме празничните килограми.

Но тази година ще бъде различно, нали?

Наличието на план за справяне с всички неща, които трябва да направите, за кратък период от време, ще ви помогне да поддържате разум. Няколко идеи, които да помогнат за облекчаване на стреса: пазарувайте по каталог, изпращайте един и същ празничен бюлетин до всички в списъка си и ограничете социалния си календар, за да оставите малко време за почивка. И не забравяйте, че вашата фитнес рутина е приоритет, дори когато смятате, че нямате време. Упражнението ви помага да се справите със стреса, докато горят калории и поддържат мускулите силни.

Правилото 80/20

След като получите контрол над списъка си със задачи, следващото (и вероятно най-голямото) препятствие е да разберете как да се насладите на изобилието от храна, без да предизвикате шестседмична яростна лудост.

Аз съм силно вярващ в стремежа към "поддържане на социално тегло" през празниците. Това означава да позволите известна гъвкавост в плана си за хранене, за да можете да се насладите на любимите си празнични храни. Не очаквайте да сте перфектни около празниците. Ако вземете предвид в плана си допълнителна храна и напитки, е по-вероятно да поддържате теглото си под контрол.

За да поддържате, а не да печелите по време на празниците, следвайте "правило 80/20": В 80% от времето следвате плана си за здравословно хранене до буква, но в 20% от времето може да се отдадете на малки порции от тези любими веднъж годишно. И в 100% от времето правете поне 30 минути на ден физическа активност.

Продължение

Най-добри залози на бюфет

Правенето на интелигентен избор ви позволява да ядете много храна и да не се чувствате лишени. Ето моите избори за най-добрия и най-лошия избор на празнична храна:

Най-добри залози Най-лошите залози
Суровини със салса или нискомаслен дресинг Чипс, кремообразни дипове, всичко пържено
Гевреци, пуканки, печен чипс Сламки от сирене, пържени закуски
Шепа обикновени ядки Шепа или повече бонбони или захаросани ядки
Пресни плодове и зеленчуци Пържени зеленчуци, крилца
Коктейл от скариди, миди, стриди, пушена сьомга Пържени морски дарове
Нискомаслени сирена върху водни бисквити, нискомаслени крекери или препечен хляб на Melba Високомаслени сирена и бисквити
Супа от зеленчуци или бульон Крем супи или бисквити
Печени сладки картофи Гювеч от сладки картофи
Наслаждение от червена боровинка или желатинова салата Сос от червени боровинки
Картофено пюре с малко сос или обикновен печен картоф Много сос с вашето картофено пюре или зареден печен картоф
Пуешко от бяло месо без кожа Тъмно пуешко месо с кожа
Постно месо без видима мазнина Преработени меса, колбаси, тлъсти меса
Просто приготвени зеленчуци Зеленчуци в сметанови сосове, гювечи или гарнирани с пържен лук или сирене
Пълнеж на базата на царевичен хляб, стриди или плодове Плънка с наденица
Пълнозърнести рулца за вечеря Кроасани
Пай с тиква или кайма Пекан пай с бита сметана
Плодово сорбе, шербет или замразено кисело мляко Торта или сладолед
Ябълков сайдер, мимоза или кървава Мери Яйчен сняг
Потопени в шоколад ягоди Плодова торта или фъдж

Моите лични партийни стратегии

Целта ми е да имам добро тегло преди да започнат празниците. Хелоуин е моята официална начална дата. Ако теглото ми не е задоволително, спортувам повече и се заклевам с виното с вечерята, както и с всички сладки и лакомства. Всички допълнителни бонбони за Хелоуин се раздават и свеждам изкушенията из къщата до минимум.

През годините съм се абонирал за няколко основни правила, когато отида на бюфет или парти:

Винаги носете плътно прилепнало облекло, което не се разширява лесно. Носете чанта за съединител, която държи едната ръка заета. Яжте малко, но засищащо ястие, преди да излезете от дома, като купа супа или зеленчукова салата, за да мога да устоя на ордьоврите.